Textos i documents d’interès

llegint

Alguns textos i llibres interessants per a saber-ne més:

Per primera vegada, aquest llibre recull els articles i les conferències de Richard Stallman d’una manera que deixa ben palesa la seva subtilesa i la seva força. Els articles inclouen un ampli ventall de temes, des del copyright fins a la història del moviment del programari lliure. Inclouen molts arguments no gaire coneguts i, entre ells, una apreciació especialment perspicaç sobre les noves circumstàncies que fan sospitar del copyright en el món digital. Serviran com a recurs per als que volen entendre el pensament d’aquest home poderós: poderós per les seves idees, la seva passió i la seva integritat, encara que mancat de poder en tots els altres sentits. Aquests arguments inspiraran altres persones perquè adoptin aquestes idees i construeixin a partir d’elles. (Lawrence Lessig)

18 de maig de 2004. Manuel Castells, Vinton Cerf, Marcelo D’Elia Branco, Juantomás García, Jesús M. González Barahona, Pekka Himanen, Miguel de Icaza, Rafael Macau, Jordi Mas, David Megías, Òscar del Pozo, Pam Samuelson

“Sota la influència del sistema de patents i dels lobbies de les grans indústries, la Unió Europea és a punt de cometre un gran error: Legalitzar les patents de programari.” En aquest lloc web podreu assabentar-vos de què va el problema.

Ponència del sociòleg Manuel Castells al Fòrum Social Mundial de Porto Alegre, 29 de gener de 2005.

“Quina relació hi ha, aleshores, entre Internet i llibertat? La història i la cultura d’Internet la van constituir com una tecnologia de llibertat. Però la llibertat no és una pàgina en blanc sobre la qual es projecten els nostres somnis. És el teixit aspre on es manifesten els poders que estructuren la societat”. Barcelona, lliçó inaugural del curs acadèmic 2001-2002 de la UOC.

Aquesta pretén ser una breu història d’Internet, necessàriament superficial i incompleta. En aquest article, diverses persones vinculades en el desenvolupament i evolució d’Internet, comparteixen els seus punts de vista dels seus orígens i història.

Podeu deixar les vostres recomanacions, comentaris o el que us sembli aquí.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: